Prima seznamovací kurz

Seznamovací kurz primy začal 1. 9. 2022 v 8 hodin na dvoře SOŠ. Po rychlém ubytování v tělocvičně se programu ujala paní Věra Čiková z PPP Rokycany, se kterou děti hrály seznamovací hry, aby se co nejrychleji poznali.

V poledne jsme „zahnali“ hlad ve školní jídelně výbornými knedlíky s cibulkou a po obědě jsme se vydali na kopec Kotel. Vybrali jsme si cestu kratší, ale mnohem prudší. Společně jsme zdolávali všechny překážky. Pan učitel Vláďa Valach doplňoval cestou poznatky o přírodě a došlo i na základy zdravovědy. Konečně jsme došli až na rozhlednu, odkud byl krásný výhled. Cestou vzniklo naše „zpravodajské“ studio, které dělalo rozhovory s „účastníky zájezdu“.

Hráli jsme také hru o předávání kamene a postavili lidský nápis PRIMA. Pomalu jsme začali scházet zase dolů opět po prudkém svahu.  Následoval ještě táborák, kde jsme zpívali a hráli na hudební nástroje.

Druhý den jsme si šli společně koupit snídani a pak se vydali na Rokycanskou stráň.

V dopoledním programu jsme si vyzkoušeli různé důvěrové aktivity. Odpoledne patřilo lanům. Naučili jsme se vázat uzly a stavět lanové překážky. Vytvořili jsme hodně překážek od houpačky po překážku pro dva. Mezi dopoledním a odpoledním programem jsme snědli špagety ve školní jídelně.

Na závěr jsme si vyhodnotili úspěšnost jednotlivých činností, udělali si společné foto, rozloučili jsme se. A pokračování bylo až v pondělí ve škole…

Gymnázium a SOŠ Rokycany

Mládežníků 1115/II, 337 01 Rokycany
+420 371 725 363
www.gasos-ro.cz
skola@gasos-ro.cz

 

 

Sdělení školy

Hlavní kontakty

Gymnázium:
Mládežníků 1115, 337 01 Rokycany
Střední odborná škola:
Svazu bojovníků za svobodu 112/I
337 01 Rokycany
sekretariát SOŠ: +420 371 722 237

Ředitelství

ID datové schránky: 8m6evus
RNDr. Pavel Vlach, Ph.D.
reditel@gasos-ro.cz
+420 603 431 027

Search