Mezinárodní kemp Outdoor Heroes

Studující naší školy ve složení: Anežka Macháčková, Adéla Lisnerová, Katsiaryna Tanner, Alina Fedorak a Johana Urbanová se zúčastnili mezinárodního kempu Outdoor Heroes v době od 26. 5. do 1. 7. 2024 v německém Mitwitz. Dostali jsme nabídku z odboru životního prostředí Plzeňského kraje a vzhledem k tomu, že nás celkový program zaujal, nabídku jsme přijali. Za organizátory kempu Ökologischen Bildungsstätte Oberfranken, The Jay N. Darling Legacy Center a Lucas Cranach Campus. nás celým programem provázeli Dr. André Maslo a Samuel Koltinsky.


Kromě naší školy se pobytu zúčastnili další žáci z Německa, USA a Gymnázia a obchodní akademie Mariánské Lázně v celkovém počtu 15 účastníků. Ubytování bylo zajištěno v Mitwitz Jugendübernachtungshaus nedaleko Wasserschloß. Během našeho pobytu jsme se v Lucas Cranach Campusu věnovali životu historických osobností se zájmem o přírodní vědy, ochranu přírody a ekologii jako byl např. Alexander von Humboldt, Arne Naess, Rachel Carson, John Muir a Jay N. Darling. V Kronachu jsme se prošli kolem Fortress Rosenberg, kde nás odborným výkladem o historii, architektuře a fungování pevnosti provázel zástupce města. Putovali jsme přes “Green Belt”, navštívili Basiliku Vierzehnheiligen v Bad Stafelstein a cestovali do Weimaru. Na radnici jsme se sešli se zástupci města, navštívili Goethe Hause i archiv, kde nám paní Dr. Jutta Eckle ukázala originální texty, které slavný básník J. W. Goethe během svého života napsal.

Velkým obohacením bylo pro všechny umění vytvářet a stmelovat účastníky z různých zemí a to díky hudbě včetně schopnosti zahrát cokoliv na kytaru, housle nebo klávesy pedagogem z Gymnázia a obchodní akademie Mgr. Zbyňkem Novákem.
Získali jsme zkušenosti zaměřené na zvládání náročných nečekaných situací jako bylo nošení dřeva na farmě nebo týmové vaření ve skupinkách pro zbytek týmu, schopnost efektivně komunikovat v angličtině, odvahu vyjádřit svůj nesouhlasný názor, dělat zodpovědná rozhodnutí a umět zvládat překvapivá zjištění s nadhledem a pozitivitou. Děkujeme za získané kompetence a nezapomenutelné zážitky.

Gymnázium a SOŠ Rokycany

Mládežníků 1115/II, 337 01 Rokycany
+420 371 725 363
www.gasos-ro.cz
skola@gasos-ro.cz

 

 

Hlavní kontakty

Gymnázium:
Mládežníků 1115, 337 01 Rokycany
Střední odborná škola:
Svazu bojovníků za svobodu 112/I
337 01 Rokycany
sekretariát SOŠ: +420 371 722 237

Ředitelství

ID datové schránky: 8m6evus
RNDr. Pavel Vlach, Ph.D.
reditel@gasos-ro.cz
+420 603 431 027

Search