Projektový den s GoHigher v Biomedicínském centru LF UK

Celkem sedm studujících naší školy se zúčastnilo programu LF UK dne 30.5.2024 v rámci projektu Smart akcelerátor Plzeňského kraje III .

Článek z akce na webu projektu GoHigher vytvořila Barbora Stryalová a svou zkušenost autenticky níže popisuje Veronika Studničková.

„Během dne v Biomedicínském centru jsem měla možnost podívat se do míst, kam bych se jinak nepodívala. Viděla jsem laboratoře a dokonce i simulační centrum, které se mi líbilo nejvíc. Nachází se tam figuríny, které mají možnost reagovat na léčbu, kterou jim studenti medicíny předpoví. Poté jsme se podívali na další simulační přístroje, které využívají AI, což bylo velmi zajímavé. Zkusili jsme si první pomoc a resuscitace. Na konci jsme měli přednášku a pak jsme si s ostatními zasoutěžili, kdo má největší stisk ruky. Následně jsme si vypočítali vitální kapacitu plic; nejprve teoreticky a poté i prakticky.
Pokud by měl někdo zájem o medicínu, tak bych praktickou zkušenost určitě doporučila, protože já jsem se dozvěděla hodně nových informací a mnoho jsem toho viděla, a dokonce si i vyzkoušela. Jsem ráda, že jsem měla možnost se projektového dne zúčastnit.“

Děkujeme za spolupráci v rámci projektu GoHigher především koordinátorce Ing. Evě Rojíkové a příležitostem pro rozvoj studentů i mimo školu. Studující oceňují nejen možnost ujasňování si svého dalšího profesního směřování, ale i získávání praktických dovedností a získávání příležitostí pro spolupráci s ostatními studenty středních škol v Plzeňském kraji. Těšíme se na spolupráci i v dalším školním roce.

 

Gymnázium a SOŠ Rokycany

Mládežníků 1115/II, 337 01 Rokycany
+420 371 725 363
www.gasos-ro.cz
skola@gasos-ro.cz

 

 

Hlavní kontakty

Gymnázium:
Mládežníků 1115, 337 01 Rokycany
Střední odborná škola:
Svazu bojovníků za svobodu 112/I
337 01 Rokycany
sekretariát SOŠ: +420 371 722 237

Ředitelství

ID datové schránky: 8m6evus
RNDr. Pavel Vlach, Ph.D.
reditel@gasos-ro.cz
+420 603 431 027

Search